Missouri Baptist Medical Center Parking Garage - Clayco

Missouri Baptist Medical Center Parking Garage

Project Description

The Clayco and HOK design-build team built the 120,000-square-foot garage that consists of three levels of parking with a total of 339 spaces. Post-tensioned, cast-in-place concrete was used for the upper floor of the structure with an architectural concrete finish for the exterior. The upper floors of the garage are served by two glass enclosed stairs and two traction elevators. Architectural tilt-up concrete panel walls create the stair shaft for the main stair. The first floor of the garage is  a cast-in-place structural concrete deck. Below the first floor of the garage is a storm-water detention structure with a footprint of 25,000 square feet and a depth of 10 feet. The new 43,000-square-foot Clinical Learning Institute (CLI) sits on top of the garage at the 4th floor.

BJC’s Clinical Learning Institute (CLI) is a single-story, 43,000-square-foot classroom, simulation lab and training facility that sits atop a 3-story parking garage on the Missouri Baptist Medical Center campus. Clayco/Forum’s integrated team provided full planning, architecture, interior design and construction services for the space.

The CLI includes obstetrics/pediatrics/surgical/skills simulation labs; distance learning and education classrooms, a resource center, computer lab, student commons and faculty office space. The exterior skin was selected as an extension of the current campus aesthetic, utilizing brick tile and precast concrete panels.